Elke stem telt: laat je horen

Over toegankelijke verkiezingsprogramma's en stembureaus. En wat wc-eend-advies.

Goedenavond,

Morgen zijn de verkiezingen! Bij wijze van uitzondering mail ik je daarom op dinsdagavond 😉

Voor mijn werk bij Ieder(in) ben ik de afgelopen weken bezig geweest met de toegankelijkheid van de verkiezingscampagne en de stembureaus. Dus deel ik graag op de valreep nog wat tips voor doven en slechthorenden bij het stemmen.

🦆 Bekijk de analyse van Ieder(in)

Wat zijn de plannen voor politieke partijen voor mensen met een beperking? Oké, dit is een beetje 'wij van wc-eend'… Mijn collega’s van Ieder(in) maakten een kraakheldere analyse van de partijprogramma’s. Wellicht helpt het je om de knoop door te hakken.

🤟 Check verkiezingsprogramma’s in Nederlandse Gebarentaal

Een aantal partijen heeft de moeite genomen om een gebarentaalversie van het verkiezingsprogramma te maken. Check:

📺 Bekijk het slotdebat in Nederlandse Gebarentaal

Kijk vanavond naar NOS Nederland Kiest: Het Debat. Van 19.00u tot 19.52 uur (met de kleinere partijen) en van 20.30 uur tot 22.00 uur (met de grotere partijen). Op NPO 1 Extra kan je dit debat bekijken met vertaling in Nederlandse Gebarentaal. Je kunt het debat ook kijken op NPO 1, hopelijk is de ondertiteling daar oké…!

🗳️ Zoek een stembureau met extra voorzieningen

Doof.nl maakte een mooi overzicht van stembureaus waar je kunt stemmen in gebarentaal. Dat helpt om je welkom te voelen als je doof bent, en je kunt als dat nodig is om extra uitleg vragen. Op www.waarismijnstemlokaal.nl kun je ook per stembureau bekijken welke auditieve hulpmiddelen er zijn en of de akoestiek goed is.

Dus: laat van je horen en ga stemmen. Elke stem telt!

Groet,

Stan

P.S. Ken je andere doven of slechthorenden? En denk je dat ze hier iets aan hebben? Klik bovenin op de socialmedia-icoontjes om dit bericht daar te delen of stuur deze mail door.