Spreker tijdens de Meetup: sportpionier Elisa Ostet

Elisa vertelt haar verhaal tijdens de Meetup. Meld je aan om erbij te zijn.

Goedemorgen,

Het was eind 2014, op een Challenge Life-weekend van SH-Jong in Zevenaar, dat toenmalig voorzitter Elisa Ostet mij vroeg of ik interesse had om het stokje van haar over te nemen.

Pfoe. Dat waren grote schoenen om te vullen. Elisa was (en is) echt een voorbeeld voor mij. Ze is ontzettend ondernemend en bevlogen. En ze is, zoals een medebestuurslid het omschreef, ‘een echte people manager.’ Zo ken ik haar ook, iemand die mensen weet te inspireren.

Portretfoto van Elisa Ostet. Ze heeft zwarte krullen en draagt een bril, rechthoekig montuur. Ze glimacht breed en heeft een zwart t-shirt aan.

🎤 Interview tijdens de Meetup

Ik heb dan ook veel zin om haar live te interviewen bij de Meetup van Succesvol slechthorend op 25 mei. Dan ga ik haar alles vragen over wat ze doet en vooral HOE ze het doet. In deze editie van de nieuwsbrief vertel ik alvast iets meer over Elisa, en zal je duidelijk worden waarom jij bij dat interview wil zijn. Aanmelden kan via onderstaande knop (of op de eventpagina).

Elisa is een echte pionier. Ze begon al jong met ondernemen. Tijdens haar hbo-studie Kunst en Techniek startte ze met een mediabedrijf, waarmee ze (live) videoregistraties voor organisaties in Oost-Nederland verzorgde. Daarna volgde ze haar passie voor sport en voltooide ze het Sports Leaderships Program aan de Nyenrode Business Universiteit.

🏅 Paralympiërs uit Namibië

Na wat uitstapjes, onder meer als programmamanager bij Nyenrode, startte ze de Sport On the Move Foundation. Onder het motto ‘Supporting Extraordinary Champions’ ondersteunt ze Paralympische atleten, onder meer uit het Afrikaanse land Namibië. Het bracht haar in 2016 op de Paralympische Spelen in Brazilië. Ook start ze met een Namibische startup om jonge startende (sport)ondernemers te ondersteunen.

Elisa Ostet met een geel sportshirt, met daarop een witte button met daarop de tekst Rio 2016. Ze eeft een tas om haar schouder e en gele pet op, daaonde haar zwarte krulen. Ze draagt een bril en lacht.

Foto van Elisa op de Paralympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Elisa werd toen ze twee was slechthorend door een hersenvliesontsteking. Daardoor werd ze aan haar linkeroor doof, aan haar rechteroor zwaar slechthorend. Al snel kreeg ze haar eerste hoortoestel (dat ze nooit meer uit wilde doen), en ging ze naar het speciaal onderwijs in Zwolle, waar ze tot haar achtste iedere dag vanuit haar woonplaats Deventer naartoe ging. Daarna volgde Elisa regulier onderwijs en liep haar studieloopbaan via het vwo naar het hbo.

💬 Programma Meetup

Ondertussen ontdekte ze op haar zeventiende SH-Jong (toen nog SHJO), waar ze vrijwilliger en uiteindelijk voorzitter werd. Het heeft haar ongetwijfeld, net als mij, veel gebracht. Ook daar zullen we het over hebben tijdens het interview op 25 mei. Wil jij daarbij zijn? Meld je nu aan.

Naast het interview met Elisa Ostet is er een presentatie van Anke Heij van Adviesbureau PlanPlan over innovatieve hooroplossingen. En genoeg tijd om elkaar te ontmoeten. Meer weten over het programma? Check de link hieronder.

Fijne werkweek,

Stan

Join the conversation

or to participate.