- Succesvol slechthorend
- Posts
- Test Speaksee tijdens de Meetup Succesvol slechthorend
Test Speaksee tijdens de Meetup Succesvol slechthorend
Meld je deze week aan, daarna sluiten de inschrijvingen. Leer over ondernemen, innovatieve hooroplossingen en internationaal netwerken tijdens de Meetup.
Goedemorgen,
Nog een paar weken en dan is het zover: de Meetup Succesvol slechthorend op zaterdag 25 mei.
Deze week voeg ik nog iets moois aan het programma toe: ik mag van Speaksee hun Microphone Kit lenen om samen met jullie te testen. Dit is een mooie spraak-naar-tekst innovatie waar ik veel van verwacht.
Dus schrijf je snel in voor de Meetup. Op maandag 13 mei om 23.59u sluit de inschrijving.
Wat is Speaksee?
Heb je er nog nooit van gehoord? De Speaksee Microphone Kit is een spraak-naar-tekst app gecombineerd met een set microfoons. Sprekers krijgen een microfoon om en je kunt op je mobiel lezen wat zij zeggen.
De Speaksee Microphone Kit
Recent besloot het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid dat spraak-naar-tekst apps in aanmerking komen voor vergoeding door het UWV.1 Naast Speaksee geldt de mogelijke vergoeding ook voor vergelijkbare applicaties, zoals Ava. Die applicatie heeft ook een hoop mooie functionaliteiten.
We testen Speaksee tijdens de netwerkborrel. Bij het programma zijn schrijftolken aanwezig en is er ringleiding (met mogelijkheden om daaraan te koppelen als je geen ringleidingstand op je hoortoestel hebt).
Programma Meetup
De Meetup start om 13.30 uur en eindigt rond 17.30 uur. Dit staat er op het programma:
Interview met ondernemer Elisa Ostet
Presentatie door Anke Heij van PlanPlan over technologische hooroplossingen voor de werkplek
Netwerkborrel en testen van Speaksee
Waarom kost een ticket 35 euro?
Hiermee betaal ik de kosten die ik maak voor zaalhuur, vergaderarrangement en de borrel. De sprekers werken kosteloos mee en ik houd er zelf geen geld aan over (sterker nog: het kost me geld). Je kunt de kosten misschien declareren bij je werkgever.
Fijne werkweek en hopelijk tot 25 mei!
Stan
1 In de beslisnota en het antwoord op Kamervragen wordt wel aangegeven dat het UWV dit per geval beoordeelt. Ook staat er duidelijk in dat het voor mensen die doof geboren zijn en de Nederlandse Gebarentaal als moedertaal hebben vaak geen adequate oplossing is (vanwege moeite met spreken en/of lezen). Een goede nuance. En daarnaast, heel belangrijk, staat in de beslisnota dat spraak-naar tekst moet worden ingezet als aanvulling op tolken en niet als vervanging. Lees hier meer: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2023Z15834&did=2024D01002
Reply