Investeer in jezelf: volg een cursus

Over de mogelijkheden om een opleiding te volgen als je slechthorend bent

Goedemorgen,

In december rondde ik de specialisatie Redactie bij de Schrijversacademie af. Na een half jaar ploeteren weet ik nu (bijna) alles over het corrigeren, redigeren en persklaarmaken van boeken. Als boekenwurm heb ik daar enorm van genoten, al was het soms best bikkelen.

Deze opleiding kon ik volgen dankzij het STAP-budget van het UWV. Daarvoor heb ik flink wat uren in de online wachtrij moeten staan, maar kon ik de opleiding voor een relatief lage kosten volgen. Nu is het STAP-budget afgeschaft.

Vind ik niet heel gek: om door de wachtrij te komen moest je net zoveel geluk hebben als om kaartjes voor een concert van Taylor Swift te bemachtigen – en van het STAP-budget kon je vrij dubieuze online cursusjes volgen. Toch is het wel jammer dat een relatief laagdrempelige individuele subsidie voor opleidingen verdwijnt.

📜 Fonds voor doven en slechthorenden

Wil jij een cursus of opleiding volgen en heb je hier niet de middelen voor? Dan is er gelukkig nog een andere optie: dat is het Hermusfonds. Dit is een fonds dat zich speciaal richt op mensen die doof of slechthorend zijn. Van alle leeftijden. Je kunt er een aanvraag indienen als je een financiële bijdrage nodig hebt om je te helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling of loopbaankansen.

Een opleiding of cursus volgen is een investering in jezelf. Ja, dat kost misschien extra energie, en als slechthorende heb je daar al niet veel van. Maar iets nieuws leren is ook leuk en wakkert soms nieuwe dromen aan. Dat mag wat kosten.

Ik ben benieuwd: wat zou jij nog eens willen leren?

Fijne werkweek!

Stan

Join the conversation

or to participate.