Met een opgeruimd hoofd de zomer in

Maak een overzicht van je hoorhulpmiddelen

Goedemorgen,

Ik had vakantie en besloot de schuur eens op te ruimen. Tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Ik pakte alle spullen uit de stellingkasten en sorteerde ze op het gras in de tuin: de schaatsen bij hobby & vrije tijd, de hamers bij het klusgereedschap, verfrollers bij de verfspullen, plantenbakken bij alles voor tuinieren en de fietspompjes op een stapeltje voor fietsspullen.

Carmen kocht wat plastic opbergdozen bij de Action, we gooiden overbodige spullen weg of legden die op een stapel voor de kringloop. Een paar uur en wat druppels zweet later, stond alles weer netjes opgeborgen en gesorteerd in de schuur. Dat gaf voldoening en een opgeruimd hoofd. Ik wist weer precies wat we hadden en wat we nog nieuw moesten kopen.

Zo’n opruimdag is ook nuttig voor je hoorhulpmiddelen. Leg alles eens bij elkaar. In mijn geval: hoortoestellen, tafelmicrofoontjes (table mics), Roger Pen, streamer (Compilot), batterijtjes en music links (oorhaakjes). En maak een lijstje van andere hulpmiddelen die je inzet maar niet fysiek in huis hebt: bijvoorbeeld schrijftolken, spraak-naar-tekst-apps en ondertiteling.

Mijn hoorhulpmiddelen op tafel

Gebruik je alles nog? Zijn er dingen die weg kunnen? Oude hoortoestellen kun je doneren voor het goede doel, bijvoorbeeld bij de Starkey Hearing Foundation of Stichting Eardrop. Met m’n music links doe ik niets meer, dus mocht ik daar nog iemand blij mee kunnen maken: laat ‘t me weten 😉

Het is ook een goed moment om te kijken wat je nog graag zou willen. Wil je bijvoorbeeld nog gebaren leren, zodat je een gebarentolk kunt inzetten? Of zou je de microphone kit van SpeakSee eens willen testen? Of mag je binnenkort nieuwe hoortoestellen en maak je alvast een afspraak bij het audiologisch centrum om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken (note to self)? De aankomende zomervakantie is een mooi moment om dit te gaan doen, plannen of regelen.

Fijne werkweek!

Stan