Hoe actrice Anna Drijver de club van slechthorenden ontdekte

En word lid van de nieuwe Succesvol slechthorend Community

Goedemorgen,

Vier weken geleden plaatste actrice Anna Drijver een bericht op haar Instagram:

‘Hoi! Sinds een tijdje draag ik hoortoestellen. (…) Er zijn superveel mensen, ook kinderen en jongeren die ze hebben, al jaren dus die weten er veel meer van dan ik. Ik kom net kijken, maar ik heb nu al respect en meer begrip voor anderen met gehoorissues.’


Op haar bericht volgde een stroom aan positieve reacties. ‘Ik heb niet alles kunnen beantwoorden, maar het is erg mooi en ontroerend om zoveel verhalen over gehoorverlies te zien. Heb veel “Welcome to the club” gelezen en me ook echt welkom gevoeld, wat een lieve club’, schrijft ze in een Instagrambericht.

Bondgenoot

Naar aanleiding van haar berichten op Instagram ging het er ook over in een interview met het Parool (helaas alleen te lezen voor DPG-abonnees). Daarin zegt ze: ‘[…] we zouden er naartoe moeten dat je het net als een bril gewoon ziet zitten bij iemand. En dat dat niet erg is. Als ik op straat iemand zie met een hoortoestel denk ik: o, dat is een bondgenoot! De ­eerste dag dat ik ze in had, bij zwemles, zag ik een kindje met hoortoestellen. Ik zei: ‘Hé, hebben we nou dezelfde?’ Dat was voor mijzelf een soort therapie, om het te accepteren. Omdat ik er nog heel onwennig over was. Ik zag dat kindje helemaal oplichten. Hij zei: ‘Nee, want ik heb zilveren!’ Ik dacht: kijk nou, deze meneer van drie heeft het al zijn hele leven en ik heb ze één dag. Ik kom pas net kijken.’

Succesvol slechthorend Community

Wil jij ook deel uitmaken van een positieve club van bondgenoten? En wil je ervaringen uitwisselen over werken met gehoorverlies? Neem dan deel aan de Succesvol slechthorend Community.

Ik ben hier een paar weken mee begonnen, waarbij mensen konden reageren via reacties op een blog. Dat werkte niet zo lekker (inloggen was ingewikkeld). Daarom ging ik op zoek naar nieuwe opties. Het platform Discord kwam als beste uit de test. Je kunt dit zowel via een app op je telefoon als via je internetbrowser gebruiken. Aanmelden is een fluitje van een cent!

Schermafbeelding van de Discord Succesvol slechthorend Community

Lid worden van Succesvol slechthorend Community

Volg de onderstaande stappen om gratis lid te worden van de community:

  1. Download de app voor Discord op je mobiele telefoon via deze link.

  2. Maak een account aan, het beste onder je eigen naam.

  3. Klik op de onderstaande knop om lid te worden van de Succesvol slechthorend Community.

Liever geen app downloaden? Klik dan op de knop hierboven en neem deel via de internetbrowser. Je moet daarna enkele gegevens invullen waarmee je je account aanmaakt.

Tot snel en een fijne werkweek!

Stan

Subscribe to keep reading

This content is free, but you must be subscribed to Succesvol slechthorend to continue reading.

Already a subscriber?Sign In.Not now