Aanmelding Meetup (en tip voor je belastingaangifte)

Meld je nu aan voor de Meetup (op 25 mei). Ook in deze nieuwsbrief: tip om geld voor de aanschaf van je hoortoestel terug te krijgen via de belastingaangifte.

Goedemorgen,

Eindelijk: ik mag nieuwe hoortoestellen. Sinds vrijdag draag ik de Phonak Naída Lumity (rechts een ‘achter-het-oor’ hoortoestel en links (mijn dove oor) een CROS). Helaas zijn de hoortoestellen nog niet zoals gehoopt; het geluid klinkt alsof m’n oorstukje verstopt zit. Deze week ga ik dus terug naar de audicien. Ook vervelend: er zit geen ringleiding op. Dat wil ik wel graag, dus andere hoortoestellen zijn al onderweg.

Vergoeding

Hoortoestellen zijn ingedeeld in 5 categorieën, op basis van je gehoorverlies. Ik zit standaard in de zwaarste categorie met mijn gehoorverlies. Op Hoorwijzer.nl vind je meer informatie over de categorieën en waarom die indeling niets zegt over de kwaliteit van het hoortoestel.

De nieuwste toestellen, zoals de Lumity, vallen regelmatig buiten de categorieën en worden vaak niet vergoed. Dat kan flink uit de klauwen lopen. Maar: je kan deze kosten bij de belastingaangifte (deels) aftrekken. Zie de onderstaande informatie op de website van de Belastingdienst.

Technologie voor jouw werkplek

Naast hoortoestellen en solo-apparatuur is er nog veel meer mogelijk. Deze week kreeg ik een vraag van een nieuwsbrieflezer Bob: hij had onlangs een meeting met 150 mensen in één ruimte om de nieuwe kwartaalplannen door te spreken. Hoe kun je die als slechthorende goed volgen?

Met hoortoestellen en solo-apparatuur alleen kom je er dan waarschijnlijk niet. Maar hoe dan wel? Tijdens de Meetup Succesvol slechthorend gaan we dit soort vragen bespreken met een expert: Anke Heij van PlanPlan. Dit adviesbureau is gespecialiseerd in hooroplossingen voor de werkplek en inclusie van doven en slechthorenden.

Borrelen in de tuin

De Meetup is verplaatst naar 25 mei. De eerdere datum bleek namelijk in het Hemelvaartsweekend te vallen... De Meetup is in Amersfoort en speciaal bedoeld voor slechthorenden. Naast de presentatie van PlanPlan is er veel gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen tijdens de borrel. Als het mooi weer is, doen we dat in de prachtige tuin.

Naast de borrel en de presentatie zal ik tijdens de Meetup iemand interviewen over zijn/haar loopbaan. Wie? Dat wordt binnenkort bekend!

Je kunt nu jouw ticket kopen voor de Meetup. Wees er snel bij, want vol = vol.

Fijne werkweek,

Stan

Join the conversation

or to participate.